Online meubels kopen

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Online meubels kopen

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Wat is duurzaam slopen? 

Een huis slopen of verbouwen laten veel mensen vaak over aan een gecertificeerd sloopbedrijfVeel sloopbedrijven handelen via regels die gesteld zijn op het gebied van duurzaam slopen. Toch vragen sommige mensen zich af wat duurzaam slopen nou precies inhoudt. Daarom een kleine uitleg wat het nou precies betekent als een bedrijf duurzaam sloopt via een certificatie. 

Eisen van duurzaam slopen 

Om duurzaam te slopen moet een sloopbedrijf zich aan een bepaalde norm houden. Zo is het algemene doel van duurzaam slopen het terugdringen van de vrijgekomen CO2 uitstoot. De sloopmaterialen zoals sloop en puin, maar ook hout en ijzer worden vervolgens gerecycled en dienen als nieuwe bouwmaterialen om zo min mogelijk nieuwe stoffen nodig te hebben uit het milieu. Deze toepassing komt oorspronkelijk van de cradle to cradle’ filosofie.

 Het afdanken van de afvalproducten moet op een verantwoorde en duurzame manier worden gedaan. Niet alleen houdt duurzaam slopen met betrekking tot het milieu in. Ook zullen de arbeid werknemers mensen betrekken die werkzoekend zijn en die een opleiding hebben gedaan, maar die minder makkelijk aan werk kunnen komen door bepaalde omstandigheden. Daarnaast moet de werkplek over het algemeen een veilige omgeving zijn voor mens en milieu. 

Tips om zelf duurzaam te slopen 

Duurzaam slopen kan je natuurlijk ook zelf proberen. Zo kan je oude materialen van producten recyclen en er zo nieuwe producten van maken. Ook kan je materialen ecologisch verantwoord afdanken door het in te leveren bij recycle afvalpunten. 

Kijk van tevoren na welke materialen je wel kan recyclen en welke niet. Je kan zelf proberen om te slopen, maar vaak komt er al snel een sloopbedrijf aan te pas die goed weet hoe je handig en duurzaam kan slopen. Kleine tip; zoek een sloopbedrijf die hoe dan ook duurzaam sloopt en dit ook doet volgend de criteria die zijn opgesteld en niet één die dit alleen maar zegt te doen. Deze kan je vaak overal wel vinden. Zo heb je een duurzaam sloopbedrijf in Amsterdam, Groningen en alle andere grote steden. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop