Online meubels kopen

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Online meubels kopen

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Hypotheek met 4 aanvragers is de oplossing op de huizenmarkt

Als je het aan iemand vraagt of je met 4 personen een woning kan kopen wordt het erg stil. Het is de grote oplossing als het inkomen te weinig is om een woning te kopen. Een starterslening is ook een druppel op de gloeiende plaat. Ondanks dat je sinds juni 2022 niet meer hoeft te overbieden zijn de huizenprijzen te hoog . In je eentje een huis kopen lukt niet en samen met één partner is meestal ook niet mogelijk.  Een drie of vier persoons hypotheek is de oplossing

In april 2022 kwam ik op de website van lexwonen en ik las een artikel over een huis kopen samen met ouders. Ook een huis kopen met familie, kennissen met meer dan 2 personen was mogelijk. Er komt natuurlijk veel bij kijken. Ergens had ik gelezen dat de notaris het belangrijkste onder deel is als je met meerdere personen een huis koopt. Het kopen van een woning is op zich niet zo spannend omdat je met 4 personen om en nabij de miljoen kan lenen. Het advies en alles er omheen vergt wel veel werk zo te lezen.

Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen gebeurd dagelijks. Dit had ik nooit verwacht. Omdat ouders vaak veel overwaarde hebben en omdat het inkomen van eigen kind te weinig is wordt er veel samen gekocht. Het is echt extreem hoeveel je kan lenen als ouders samen met eigen kind een huis koopt. Riant kopen met meerdere keukens en badkamers is niet lastig als je met 4 aanvragers koopt. Omdat er samen meer eigen geld is kan je makkelijker de kosten koper samen opbrengen.

Ook samen met vrienden een huis kopen is mogelijk las ik in een artikel op de website van lexwonen. De 4 vrienden kochten een woning in Zwartebroek in de buurt van Voorthuizen. De woning is daar in juli 2022 onder de vraagprijs aangekocht door de vriendenclub. De Gemeente Barneveld vond het geen probleem dat een huis werd gekocht door drie eigenaren. De drie vrienden hebben een ruime woning gekocht waar een ieder zich makkelijk kan vermaken. De hypotheek paste ruim op het inkomen en qua spaargeld was het ook geen probleem. De jongens zijn op de hoogte dat ze allemaal onder één dak moeten wonen. Het is net zoals in een huwelijk. Ga je scheiden dan moet het huis verkocht worden.

Bij verlaten woning huis in de verkoop

Gaat iemand de woning verlaten omdat hij wil alleen verder wil? Diegene die er uit gaat heeft recht op een deel van de overwaarde en de overige personen moeten de hypotheek wel kunnen betalen. Meestal wordt de woning verkocht als iemand de deur uit wil. Het lijkt mij handig dat  mensen die met 4 personen een woning kopen vooraf goede afspraken maken. Uitbetalen van overwaarde lukt meestal niet en de hypotheek verhogen lukt meestal niet als je het met twee moet opbrengen.

Gaat er iemand de deur uit dan zitten de anderen ook met een probleem. Meestal wonen vriendengroepen een jaar of 10 samen en is de kop van de hypotheek er af. Vaak is er overwaarde. Iedereen gaat dan zijn eigen gang en koopt vervolgens een andere woning.

Samen met 4 personen kopen en het erfrecht

Verder las ik ook een artikel over kopen met ouders en het erfrecht. Als ouders met zoon een woning kopen en de laatste ouder is overleden dan valt de helft van de overwaarde in de erfboedel. Zoonlief krijgt automatisch de helft van de overwaarde maar de andere helft moet wel verdeeld worden onder erfgenamen die er echt op hebben. De overwaarde zit natuurlijk in de stenen en daar kan je niet zo aankomen. Voor het kopen met ouders altijd naar de notaris.

Let op, heeft u een broer die onterft is? Hij heeft altijd recht op zijn legitieme portie. Meld de broer zich bij een notaris binnen de wettige termijn? Hij heeft recht op de helft van wat hij anders zou krijgen. Heeft u de erfenis opgemaakt dan heeft u wel een probleem. U zal op welke wijze dan ook uw broer zijn legitieme portie moeten geven. Wellicht zou u dan uw woning moeten verkopen. Ga altijd, dus voordat u überhaupt naar een huis gaat kijken, praten met de notaris.

Lexwonen.nl heeft talloze voorbeelden staan op zijn website welke situaties er zich kunnen voordoen. Soms zijn zaken niet te omschrijven maar het is wel goed om dit dan te weten. U kan dan een goede afweging maken of een hypotheek met 4 personen voor jullie de oplossing is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop